20 Mart 2012 Salı

eleştirmen iktidarsızlığı diye bir hastalık çıkmış diyorlar

                  Hemen konuya girmeden önce bir elin parmaklarının sayısı kadar canlıya hitap edecek bu sıkıcı yazımı sabit fikirli, kendi doğrularını değiştirmeyecek arkadaşlar direkt sektöretsin kimse bir şey kaybetmez. Genel olarak ırva zırva şeyler.
                  İlginç bi şekilde tdkterim.gov.tr sayfasına "muhalefet" yazıldığında üç farklı anlam çıkıyor. Birincisi pervasızca bir fikre karşı olma durumu, aykırılık. İkincisi farklı bir fikre sahip olma durumu. Üçüncüsü siyasi parti şeklinde başlayan sıkıcı bir şekilde devam eden bir anlam. Şu anda muhalefetteki siyasi parti mensupları ve bu partileri destekleyenler sözlük anlamlarından sadece ilkiyle yetiniyorlar garip.
                   Ortada bir nükleer santral meselesi var. Belki de iktidar partisinin şimdiye kadar yaptığı yapacağı en iyi şey. Muhalefet kat'i suretle karşı çıkıyor, iktidar bastırıyor. Yapılmalı yapılmamalı tartışmaları kavgalara varacak düzeyde. Yapılması yapılmaması konusunda ne kadar tarafsız görünmek istesem de bu biraz zor. Almanya ilk nükleer santralini 1961 yılında yapmış bizde o sıralar ihtilal var. 80'e kadar popomuzu toparlamaya çalıştık, uzaya çıkacağız dedik. Hop 80'de bir daha ihtilal. Yıl 2012 pişik olan popomuz iyileşir gibi oldu. Dışarıda komutan da yok pardon ihtilal yapabilecek kimse yok. Şu an artık nükleer santral zamanı. Adamlar 17 tane yapmışlar bu küçük ve gereksiz yapılardan. Bizde de birkaç tane olsa fena mı olur profesörler. Çevreciler 4-5 kişi olunca çıkıp cırlıyor. Güzel kardeşim iyi hoş karşı çıkıyorsun da alternatif olarak ne sunabiliyorsun. Güneş pili diyor, rüzgar türbini diyor işte onu deyince bende basıyorum kahkahayı. Bu ülke o pis, kaka nükleer reaktörlerin ürettiği enerjiyi güneş pilleriyle, rüzgar türbinleriyle sağlayabilecek ne kafa yapısına ne de paraya sahip. Öte yandan çevreci çığırtkanlar çevreyi kirlettiğini iddia ediyorlar. Evet doğru ama güneş pili de çevreyi kirletiyor, rüzgar türbini de ne yapalım enerjiyle uğraşmayalım o zaman. Ayrıca o küçük pis reaktörü getirip çayıra çimene yapacak mühendisi zaten tükürükle boğarlar rahat ol sen.
                  Yazı biraz uzun, sıktı, bıktırdı, yamuk yumuk bağlayayım. Şu adamları serbest bırakın da yapsınlar. Parti iktidar olduğundan bu yana ilk defa bu kadar çok artısı olan bir projeyle karşı karşıya bu ülke, engellemeyin. Yapılsın, bakarsın akaryakıt fiyatları düşer belli mi olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder